Hasvåg Fritid
   

Om Hasvåg Fritid og vertskapet

Om Hasvåg Fritid

Hasvåg Fritid DA eies av vertskapet Åge og Birgit. 

Huset var bygdeskole frem til 1997 og stod tomt til 2002. Vi har leid ut ”lærerboligen” med egen inngang bak huset siden 2002. Leiligheten er stor (100m2) og har derfor fått navnet ”Skreien”. 

Det er godt å feriere på Hasvåg, så vi utvidet med to leiligheter. "Torsken" og "Makrellen" er begge på ca 40 m2,og har egen veranda. De er i 2. etg. med tilgang til stor fellesstue i 1. etg. Tilsammen har vi plass for 16 personer. 

Ved flytebrygga har vi takoverbygd sløyeplass med ferskvann, rom med frysere og låsbare skap for å henge fra seg klær og utstyr. Vi leier ut båter, og gir gjerne tips om hvor det er lurt å fiske. 

Vi foreslår gjerne aktiviteter, og kan delta om gjesten ønsker det.

Våre gjester er:

  • Fiskeinteresserte grupper som vil oppleve noe spesielt.
  • Familie på ferie.
  • Familie-feiringer.
  • Venner på tur.
  • Grupper som vil bruke fellesstua som møtelokale.
  • Skoleklasser på biologi-ekskursjoner.
Vi foreslår gjerne aktiviteter, og kan delta om gjesten ønsker det.

Vertskapet

Birgit Fossvik og Åge Hasvåg ønsker å være trivelig vertskap for gjester på Hasvåg Fritid. Vi bor i huset nærmest moloen på Hasvåg.

Birgit

Birgit flyttet til Hasvåg i 1998. Interessen for friluftsliv og livet i og ved havet er stor. Hun er også opptatt av den gamle kystkulturen som var, og det som er igjen av den. Birgit trives med å ta imot gjester og snakker godt tysk og engelsk. Hennes bakgrunn som lærer og førskolelærer har gitt henne erfaring i å formidle historier. Spør gjerne etter lokale sagn og fiskehistorier. Utenom turistsesongen pendler hun til Lauvsnes hvor hun er førskolelærer i en barnehage.

Åge

Åge har sitt trebåtverksted ved moloen. Der bygger og restaurerer han trebåter, når han ikke er ute hos folk på snekkerjobb. Ved verkstedet samles gjerne båt-interesserte for en båtprat om teknikker, smurning, motorer og alt som har med spesielt trebåter å gjøre.
Åge har kunnskap og verktøy/utstyr også fra generasjoner før vår tid, og liker en prat om det.
Han vokste opp på Hasvåg og er lommekjent i farvannet.
Han kjenner til de fleste fiskeplasser og gir smarte tips for fisket.

Hilsen fra våre venner

“Håper alt ordner seg for dere og alle andre, etter marerittet de siste døgnene. Vi tenker mye på dere.”
Lars Nonstad, Steinkjer